Woonboot verhuur Amsterdam House-Boat Hotel Amsterdam

vanaf 01-04-2021 registratieplicht-vakantieverhuur & B&B zie link onder

https://www.amsterdam.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/registratieplicht-vakantieverhuur/

Sinds 1996 bieden wij woonarken en woonschepen ter verhuur aan in Amster-
dam voor een kort durend verblijf. Ook staan er nogal wat woonboten op onze site waar enkel een kamer of studio te huur worden aangeboden met of zonder ontbijt  (bed & breakfast of self-catering)*. Het verhuren van een hele boot is in Amsterdam aan regels gebonden (zie vakantieverhuur Gemeente Amsterdam) evenals er bepaalde regels gelden voor B&B's.

Werkkwijze:

Verhuurders kunnen zelf alle informatie invoeren, zoals beschikbaarheid, prijzen, bijzondere voorwaarden en bepalingen zoals borg, sleutelgeld etc. Het systeem werkt volautomatisch en het is aan de eigenaar tijdig data in te voeren om de kalender te blokkeren op dagen dat hij/zij de woonboot niet wenst te verhuren. 

U kunt alle reserveringen volgen (optie, bevestiging, annulering) en de volgende  formulieren uitprinten:

- rekening voor de gast(en)
- gastenregistratieformulier
- reservering
- jaaropgaaf / boekhouding

Annuleringsvoorwaarden:

Aan iedereen die een boot huurt wordt een aanbetaling gevraagd van 35% + toeristenbelasting. Men krijgt hiervoor 48 uur de tijd. Wordt er niet aanbetaald vervalt de reservering automatisch. De (aan)betalingen worden geregeld door Stripe.com 

Twee weken voor aankomst dient het hele bedrag te zijn voldaan.

Bij een annulering of een chargeback  kunnen wij helaas niets uitbetalen.

LET OP: !!!!!Bij overmacht wordt er niks uitbetaald!!!!!

Het opzegtermijn tussen verhuurder en House-Boat Hotel bedraagt 2 maanden of korter, wanneer er geen boekingen staan. Mocht verhuurder bijv. van boekingssite willen wisselen of de accomodatie willen verkopen, dient dat altijd in overleg en met in acht neming van het opzegtermijn te gebeuren. Heeft verhuurder boekingen hebben aangenomen die plaatsvinden na beïndiging van de samenwerking, brengen we de provisie bij de verhuurder in rekening tenzij het om een zeer onvoorziene gebeurtenis gaat zoals een sterfgeval of een ernstig mankement aan de accommodatie buiten de schuld van de verhuurder om.

Zeker bij verkoop van de accommodatie raden wij aan de kalender maximaal 60 dagen open te laten staan en verder te blokkeren. Een overdracht na 2 maanden is over het algemeen heel gangbaar.

Wil je ook je woonboot in Amsterdam verhuren op onze site? Dan kun je ons bellen, of onderstaande formulier invullen waarna wij contact met je opnemen. Tel. 0031 (0)6 51293933

Om je woonboot aan te kunnen bieden hebben wij het volgende nodig:

1) minimaal 10 foto's   
2) beschrijving van de omgeving
3) beschrijving van de accommodatie
4) route beschrijving

In Amsterdam zijn er regels voor eigenaren die particuliere huisvesting aanbieden  voor korte duur. Hieronder een kleine selectie. Je kunt contact opnemen met de Dienst Wonen om te horen welke regels in jouw situatie op jou van toepassing kunnen zijn.

* B en B's hebben in sommige stadsdelen een vergunning nodig. Of moeten
   zich aanmelden bij het Stadsdeel of K v K. Dat kan in Amsterdam per Stads-
   deel verschillen. Een standaard regel in Amsterdam is dat de aangeboden
   B en B niet meer dan 40% van het woonoppervlak mag bedragen en dat men
   maximaal 4 personen mag ontvangen.

* Iedere woonbooteigenaar mag zijn woonboot voor korte periodes verhuren, 
   tot 2 maanden per jaar. Ook hier geldt de regel dat men zijn boot aan maxi-
   maal 4 personen mag verhuren.

Iedereen die in Amsterdam een woonboot huurt en niet ingeschreven staat in de basisadministratie is vanaf 2019 7% toeristenbelasting verschuldigd over de nachtprijs. House-Boat Hotel int dit bedrag vanaf 2016 bij de gasten, en rekent dit rechtstreeks af met de Gemeente. Het bedrag staat in een aparte kolom vermeld op je reserveringsoverzicht.

Wij raden je ten sterkste aan een extra WA verzekering af te sluiten ten behoeve van  je gasten. Het kan gebeuren dat gasten die iets overkomt, dit trachten te verhalen op de verhuurder van een woonboot (bijvoorbeeld het verzwikken van een enkel op een gladde badkamervloer of loopplank etc.).

Voorts dient je de verzekeringsmaatschappij waar je opstal verzekering loopt op de hoogte te stellen van de verhuur aan toeristen. Zorg dat een akkoord van de verzekeringsmaatschappij op schrift wordt bevestigd. Je voorkomt daar mogelijk ernstige problemen mee in de toekomst. Ook gaat niet iedere hypotheekbank akkoord  met verhuur.

Met het opsturen van het aanmeldingsformulier verklaart verhuurder bovenstaande te hebben gelezen en akkoord te gaan.

Aanmeldingsformulier

laatst gewijzigd  01-01-2015 Amsterdam

Woonboot verhuur Amsterdam: