Woonboot verhuur Amsterdam House-Boat Hotel Amsterdam

Sinds 1996 bieden wij woonarken en woonschepen ter verhuur aan in Amster-
dam voor een kort durend verblijf. Ook staan er nogal wat woonboten op onze site waar enkel een kamer of studio te huur worden aangeboden met of zonder ontbijt  (bed & breakfast of self-catering)*. Het verhuren van een hele boot is in Amsterdam aan regels gebonden (zie vakantieverhuur Gemeente Amsterdam) evenals er bepaalde regels gelden voor B&B's.

Werkkwijze:

Eigenaren kunnen zelf alle informatie invoeren, zoals neschikbaarheid, prijzen, bijzondere voorwaarden en bepalingen zoals borg, sleutelgeld etc. Het systeem werkt volautomatisch en het is aan de eigenaar tijdig data in te voeren om de kalender te blokkeren op dagen dat hij/zij de woonboot niet wenst te verhuren. 

U kunt alle reserveringen volgen (optie, bevestiging, annulering) en de volgende  formulieren uitprinten:

- rekening voor de gast(en)
- gastenregistratieformulier
- reservering
- jaaropgaaf / boekhouding

Annuleringsvoorwaarden:

Aan iedereen die een boot huurt wordt een aanbetaling gevraagd van 35% + toeristenbelasting. Men krijgt hiervoor 48 uur de tijd. Wordt er niet aanbetaald vervalt de reservering automatisch. De (aan)betalingen worden geregeld door Stripe.com 

Twee weken voor aankomst dient het hele bedrag te zijn voldaan. Bij annuleringen krijgt de verhuurder 1 nacht uitbetaald wanneer de annulering plaatsvindt langer dan twee weken voor aankomst. Het gehele bedrag wordt uitbetaald wanneer een annulering plaatsvindt binnen twee weken voor aankomst. 

In geval van annulering binnen 2 weken voor aankomst heeft de verhuurder recht op het gehele bedrag dat voor de boeking is verschuldigd. 

Wil je ook je woonboot in Amsterdam verhuren op onze site? Dan kun je ons bellen, of onderstaande formulier invullen waarna wij contact met je opnemen. Tel. 0031 (0)6 51293933

Om je woonboot aan te kunnen bieden hebben wij het volgende nodig:

1) minimaal 10 foto's   
2) beschrijving van de omgeving
3) beschrijving van de accommodatie
4) route beschrijving

In Amsterdam zijn er regels voor eigenaren die particuliere huisvesting aanbieden  voor korte duur. Hieronder een kleine selectie. Je kunt contact opnemen met de Dienst Wonen om te horen welke regels in jouw situatie op jou van toepassing kunnen zijn.

* B en B's hebben in sommige stadsdelen een vergunning nodig. Of moeten
   zich aanmelden bij het Stadsdeel of K v K. Dat kan in Amsterdam per Stads-
   deel verschillen. Een standaard regel in Amsterdam is dat de aangeboden
   B en B niet meer dan 40% van het woonoppervlak mag bedragen en dat men
   maximaal 4 personen mag ontvangen.

* Iedere woonbooteigenaar mag zijn woonboot voor korte periodes verhuren, 
   tot 2 maanden per jaar. Ook hier geldt de regel dat men zijn boot aan maxi-
   maal 4 personen mag verhuren.

Iedereen die in Amsterdam een woonboot huurt en niet ingeschreven staat in de basisadministratie is vanaf 2019 7% toeristenbelasting verschuldigd over de nachtprijs. House-Boat Hotel int dit bedrag vanaf 2016 bij de gasten, en rekent dit rechtstreeks af met de Gemeente. Het bedrag staat in een aparte kolom vermeld op je reserveringsoverzicht.

Wij raden je ten sterkste aan een extra WA verzekering af te sluiten ten behoeve van  je gasten. Het kan gebeuren dat gasten die iets overkomt, dit trachten te verhalen op de verhuurder van een woonboot (bijvoorbeeld het verzwikken van een enkel op een gladde badkamervloer of loopplank etc.).

Voorts dient je de verzekeringsmaatschappij waar je opstal verzekering loopt op de hoogte te stellen van de verhuur aan toeristen. Zorg dat een akkoord van de verzekeringsmaatschappij op schrift wordt bevestigd. Je voorkomt daar mogelijk ernstige problemen mee in de toekomst. Ook gaat niet iedere hypotheekbank akkoord  met verhuur.

Aanmeldingsformulier

Woonboot verhuur Amsterdam: