Woonboot verhuur Amsterdam House-Boat Hotel Amsterdam

De site "House- Boat Hotel" geeft woonbooteigenaren in Amsterdam de mogelijkheid met woonboten en B&B's te adverteren en toeristen de mogelijkheid een woonboot in Amsterdam te boeken, hierna te noemen huurders en verhuurders. De aangeboden woonboten zijn allen in privé bezit. 

Wij nemen privacy zeer serieus en zullen onder geen omstandigheden gegevens van een ieder die gebruik maakt van deze site, delen met derden. 
 

Iedere aanbieder van tijdelijke woonruimte (verhuurder) is verantwoordelijk voor zijn eigendom en de presentatie daarvan op deze site. De sterren zijn indicatief en door de verhuurders zelf toegekend. Er bestaat geen officieel keurmerk voor woonboten en bed and breakfast accommodaties.

Mogelijke geschillen dient een huurder direct tijdens zijn verblijf met de woonbootverhuurder te bespreken. Uiteraard kunnen de gastheer/vrouw en de gasten rekenen op onze bemiddeling wanneer beide partijen er samen niet uitkomen. Aangezien de huur, die vooraf reeds is voldaan door huurder, wordt doorgestuurd naar de verhuurder, is het niet mogelijk achteraf geld terug te vragen aan de beheerder/eigenaar van deze site. 

Betaling: 

 • De betalingen lopen via de beveiligde betaalsite van Stripe.com,  
 • Om een reservering te kunnen garanderen wordt een aanbetaling van 35% over het totaal verschuldigde  bedrag van de reservering aan de huurder gevraagd, plus toeristenbelasting en een reserverings-
  toeslag. Deze aanbetaling wordt niet geretourneerd bij annulering behalve de toeristenbelasting. 
 • Twee weken voor aankomst dient de hele rekening te zijn voldaan .
 • Bij de prijs is inbegrepen toeristenbelasting, servicekosten en schoonmaak. Sommige verhuurders vragen een borg in de vorm van geld of een ID, die details staan op de pagina's. De borg wordt op de dag van vertrek geretourneerd als er geen schade dient te worden verrekend. 

Annuleringsvoorwaarden:

De aanbetaling van 35% + fee worden niet gerestitueerd bij annulering. De toeristenbelasting wordt wel gerestitueerd.

Annuleren 2 weken voor aankomst:

Het totale bedrag van de boeking is verschuldigd  bij een annulering van 2 weken of korter voor aankomst (max. 336 uur teruggerekend vanaf de aankomstdag 15.00 uur). De toeristenbelasting wordt gerestitueerd.

Het is niet mogelijk te onderhandelen over de annuleringsvoorwaarden ook al is de reden voor annulering ernstig. Wij zijn gebonden aan een overeenkomst met de woonbooteigenaren. Wij raden u aan een goede annuleringsverzekering af te sluiten. 
              
Overige voorwaarden en huisregels:

 • Roken is, mede voor ieders veiligheid, alleen toegestaan op het balkon of in de tuin. Zeker boten zijn zeer kwetsbaar en brandgevaarlijk en ze liggen bovendien vaak dicht op elkaar. Er zijn uitzonderingen : (zie "details" bij de door u geselecteerde woonboot). Drugs (ook soft) zijn nooit toegestaan.
 • Het is niet mogelijk om de tarieven aan te passen wanneer een huurder het aantal personen tijdens zijn / haar verblijf wijzigt. De boeking moet betrekking hebben op het maximale aantal personen tijdens het verblijf, ook als het aantal personen afneemt.
 • Sommige boten liggen in een rustige natuurlijke omgeving of dicht op andere boten. Wij verzoeken huurders rekening te houden met de buren. Uiteraard geldt dit ook voor een hotelboot of kamer.
 • Alleen met uitdrukkelijke toestemming van de verhuurder is het toegestaan andere mensen (of ander aantal mensen) dan waarvoor is gereserveerd, in de gehuurde accommodatie te ontvangen.
 • check-in is altijd na 15.00 uur, check-out is voor 11 uur in de ochtend.
 • Het is de bedoeling dat de huurder de woonboot netjes achterlaat (geen afwas e.d. laten staan). De verhuurder kan extra kosten in rekening brengen ingeval er meer schoongemaakt moet worden dan is te verwachten na een kort verblijf.

In geval een huurder zich niet aan de regels houdt zal de verhuurder in het ernstigste geval de huurder(s) kunnen vragen te vertrekken, zonder dat de huurder aanspraak maakt op restitutie van de reeds betaalde huur. 

Belangrijk: de meeste woonboten en appartementen zijn niet geschikt voor mensen met een lichamelijke handicap, vanwege steile trappen, smalle gangboorden etc.

Daarnaast vinden wij de meeste accommodaties ronduit gevaarlijk voor jonge kinderen. Er is geen veiligheidskeurmerk zoals gebruikelijk bij officiële hotels. Vraag ons advies eerst, als u met kinderen komt
info@houseboathotel.nl

Verzekering: de verhuurders van de aangeboden woonboten en andere accommodaties op deze site hebben uiteraard een huiseigenaar-, inboedel- en WA verzekering, maar deze dekt niet de kosten van een ongeval, diefstal of schade. Wij raden huurders/toeristen dan ook aan een reisverzekering af te sluiten, inclusief een goede annuleringsverzekering.

Disclaimer: alhoewel wij onze uiterste best doen alle informatie op deze site zo volledig mogelijk weer te geven kunnen wij niet garanderen dat alle informatie betreffende de accommodaties juist en "up to date" is. Ook kunnen wij niet verantwoordelijk worden gehouden voor het niet aankomen van emails, reserveringen en eventuele errors op de site.

Op de overeenkomst tussen House-Boat Hotel en opdrachtgever is Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen zullen uitsluitend worden behandeld door de bevoegde rechter in Amsterdam, zelfs wanneer de cliënt in het buitenland is gevestigd en een verdragsregeling een buitenlandse rechter als gekwalificeerd erkent, tenzij partijen anders overeenkomen. 

Cookies: er worden enkel cookies gebruikt voor google analytics.

Scrapen: is verboden 

Woonboot verhuur Amsterdam: